h

Even voorstellen: Remine Alberts, Amsterdam

26 januari 2006

Even voorstellen: Remine Alberts, Amsterdam

Remine Alberts, lijsttrekker voor de SP in AmsterdamDinsdag 7 maart 2006 zijn er gemeenteraadsverkiezingen. Maak nu alvast kennis met één van de kandidaten: Remine Alberts, kandidaat voor de Amsterdamse gemeenteraad. Zij is voor de tweede keer. Daarvoor zat ze ook al in de raad, toen was ze nummer 2.

In Amsterdam worden in maart niet alleen gemeenteraadsverkiezingengehouden maar ook deelraadsverkiezingen. De stad kent 12 Stadsdelen. De SP doet er in 8 mee.

Remine, kan je jezelf even voorstellen?
Ik ben 51 jaar, ik ben getrouwd en ik heb één dochter. Ik heb bijna vijfentwintig jaar in het middelbaar onderwijs gewerkt. Sinds 1998 zit ik in de gemeenteraad. Sinds 2002 ben ik ook fractievoorzitter.

Waarom heb jij je kandidaat gesteld?
Voor Amsterdam is het belangrijk dat er een sterke SP in de raad zit. Ik wil daar graag een bijdrage aan leveren.

Wat hoop je te bereiken in de gemeenteraad van Amsterdam?
De laatste paar jaar is de armoede in Amsterdam schandalig toegenomen. Daar moet krachtig tegenin worden gegaan. Wat mij betreft zijn de voedselbanken binnen vier jaar alweer overbodig gemaakt.

Wat gaat er goed in Amsterdam?
Er gebeurt erg veel: straten worden vernieuwd, een volledig nieuw persriool wordt aangelegd, de Sociale Dienst wordt omgevormd tot de Dienst Werk en Inkomen, Stadsmobiel rijdt meer dan ooit. Maar op alles is wel iets aan te merken, waardoor je er net niet enthousiast over kunt zijn. Zo vallen bijvoorbeeld erg veel mensen buiten de boot door de nieuwe werkwijze van de Sociale Dienst en is de ritprijs van Stadsmobiel duurder geworden.

Wat gaat er mis in Amsterdam?
Wat ik al eerder zei: de armoede neemt schrikbarend toe. Het vrije marktprincipe eist ook zijn tol op de woningmarkt: de huizenprijzen rijzen de pan uit, de wachtlijsten zijn belachelijk lang, de corporaties laten hun sociale oorsprong vallen en zijn gewoon projectontwikkelaars geworden. De stad dreigt het woord samen uit het begrip samenleven te verliezen. Door overheid en bedrijfsleven wordt de nadruk gelegd op het ieder-voor-zich-principe (men noemt dat eigen verantwoordelijkheid nemen) en je hoort steeds vaker dat het gewoon de eigen schuld is als mensen het niet redden. Degenen die dat beweren hebben totaal geen besef.

Wat verwacht je van de campagne en de verkiezingen?
Ik weet dat wij een sterke campagne zullen voeren, vooral met veel mensen op straat. Ik verwacht dat we zeker zullen groeien in zetelaantal, maar om nu te zeggen dat het er twee, drie of vier zullen worden vind ik teveel koffiedik kijken.

Uit welke coalitie moet het college na de verkiezingen bestaan?
Een college van SP, GroenLinks en PvdA. Linksaf dus.

Waarom moeten mensen in Amsterdam op de SP stemmen?
Met een stem op de SP weet je zeker dat er ook na de verkiezingen inzet zal zijn voor eerlijke poltiek.

Website SP Amsterdam

U bent hier