h

Even voorstellen: Colette Sacco, Purmerend

26 januari 2006

Even voorstellen: Colette Sacco, Purmerend

Colette Sacco, lijsttrekker voor de SP in PurmerendDinsdag 7 maart 2006 zijn er gemeenteraadsverkiezingen. Maak nu alvast kennis met één van de kandidaten: Colette Sacco. Zij staat ze bovenaan de lijst voor de SP in Purmerend. Colette (53) is geboren in Italië, opgegroeid in Frankrijk en kwam begin jaren zeventig in het SP-bolwerk in Nijmegen terecht. In de jaren tachtig verhuisde ze naar Capelle aan den IJssel, waar ze éénmalig SP-lijsttrekker voor de raadsverkiezingen was. Een zetel haalde ze toen echter niet. Colette is getrouwd met Jaap en moeder van een dochter en een zoon. Ze werkt als pedagoge.

Welke uitslag verwacht je?
Zeker twee zetels, misschien wel drie, hoop ik.

Waarom heeft Purmerend een sterke SP-fractie nodig?
Purmerend is de laatste jaren heel snel gegroeid, maar de politiek heeft blijkbaar alleen maar gedacht aan de hoeveelheid en te weinig aan de inhoud. Er is veel te weinig aandacht geweest voor thema’s als leefbaarheid en sociale wijken. Kwantiteit boven kwaliteit dus en dat moet veranderen. De SP kan daarvoor zorgen.

Is Purmerend daar wel rijp voor
Ja, natuurlijk. Bovendien is de politiek er ook zelf achter gekomen dat ze meer aan inhoud moeten doen. Na de groei nu de bloei is de leuze. Alleen vinden wij dat de gemeente zich minder moet richten op prestigieuze dure projecten en meer op sociale leefbaarheid. Wat moet Purmerend met een dure jachthaven. Waarom moet het net verbouwde theater verplaatst worden?

Stel dat je er de mogelijkheden voor zou hebben, wat zou je dan als eerste veranderen in Purmerend?
Ervoor zorgen dat alle inwoners serieus genomen worden, dus ook jongeren en kinderen. Purmerend heeft ongeveer 80.000 inwoners, maar geen speeltuin en ook geen fatsoenlijk jeugdhonk.

Waar liggen de speerpunten voor de SP de komende periode?
Huisvesting, meer sociale woningbouw in de nieuwbouwprojecten; armoedebestrijding en dan vooral kijken naar de achterliggende redenen voor die armoede en jongerenbeleid natuurlijk.

Op welke punten doet Purmerend het goed?
De mogelijkheid voor inspraak van de bevolking is goed geregeld. Ook scoort Purmerend goed als het gaat om groenvoorzieningen en het onderhoud daarvan.

Ga je er straks vol tegen aan of kijk je liever de kat uit de boom?
We gaan door zoals we al jaren bezig zijn. Maar de gemeenteraad geeft meer mogelijkheden om nog duidelijker te maken dat de stad meer gediend is met een goed sociaal menswaardig beleid.

Wat ga je als eerste doen als je straks gekozen bent?
Tja, eerst een feestje bouwen samen met alle mensen die meegeholpen hebben en daarna aan de slag.

Website SP Purmerend

U bent hier