h

81% tegen luchtvraat van Schiphol

5 december 2005

81% tegen luchtvraat van Schiphol

VliegtuigVanaf half juli tot eind november 2005 heeft de SP in Noord-Holland op deze site actie gevoerd tegen de zogenaamde luchtvraat door Schiphol. Dit naar aanleiding van het advies van de Raad voor Verkeer, mei 2005, waarin de Raad stelt dat Schiphol zo belangrijk is voor Nederland dat de luchthaven bij uitbreiding geen strobreed in de weg gelegd moet worden. Bezoekers van de site werd gevraagd hun mening te geven over de groeiplannen met betrekking tot Schiphol.

Totaal ontving de SP 79 emails. 64 (81%) vinden dat Schiphol niet verder kan uitbreiden. Zij voeren daarvoor hoofdzakelijk milieuargumenten aan. Vijf reacties (6%) doen geen duidelijke uitspraak voor of tegen uitbreiding van Schiphol. De rest (13%) is voor uitbreiding van chiphol vanwege economisch belang van de vlieghaven.

Het aantal tegenstemmers, mensen die tegen de groei van Schiphol zijn, is ver in de meerderheid. Weliswaar is het aantal respondenten minder dan 100, 79 inzendingen staat nog altijd gelijk met een goedgevulde zaal waarbij het grootste deel van het publiek de spreker, in dit geval de Raad van Verkeer, met luid boegeroep begroet. Op zijn minst geeft het reden tot nog eens nadenken over de vraag of Schiphol werkelijk de gelegenheid moet krijgen te groeien.

De SP stuurt alle inzendingen verzameld en vergezeld van een brief naar de woordvoerders verkeer in de Tweede Kamer.

 

Actie tegen nog meer Schiphol: Stop de luchtvraat!

 

U bent hier