h

Provinciale Milieuklachtenlijn te weinig bekend

11 november 2005

Provinciale Milieuklachtenlijn te weinig bekend

De provinciale Milieuklachtenlijn blijkt nauwelijks bekend te zijn. Dat bleek weer eens toen, in de Commissie Natuur en Milieu, Ake de Vries de gedeputeerde vroeg de milieudienst eens langs te laten gaan bij het Zaanse Nauerna, waar van alles fout lijk te zijn. Waarom de omwonenden de speciale Provinciale Milieuklachtenlijn niet hadden gebeld, was de tegenvraag. De SP kon daar geen antwoord opgeven, want ja dat is onze zaak niet, maar het zet wel te denken.

Immers, die lijn bellen loont. Binnen 2 uur na het telefoontje is de provincie ter plaatse om de zaak te onderzoeken. Althans, dat zegt de gedeputeerde en dat wil de SP ook best geloven. Op dit moment is dat het probleem ook niet, maar wel: de Noord-Hollander heeft geen weet van deze klachtenlijn. Wellicht ligt het er aan dat, om het telefoonnummer te vinden via de provinciale site, nogal wat omwegen moeten worden genomen. Dat is niet gebruiksvriendelijk. De SP zal de gedeputeerde vragen het nummer en de klachtenlijn beter onder de aandacht te brengen van de mensen.

En voor wie het nu al wil weten: Klagers worden verzocht om te bellen met de provinciale milieuklachtenlijn 0800 - 65 86 734 (gratis nummer).

Er is een piketdienst met een ambtenaar steeds beschikbaar om in principe binnen 2 uur ter plaatse te zijn om de klacht te controleren en eventueel maatregelen te treffen. Er is hierover ook een website beschikbaar van de provincie. Er kan dus zowel telefonisch als digitaal een klacht worden ingediend, 24 uur per dag.

U bent hier