h

Onderzoek bewijst: Asfalt genereert verkeer

16 november 2005

Onderzoek bewijst: Asfalt genereert verkeer

In het Parool van afgelopen 10 november stond dat onderzoekers van rijkswaterstaat hebben becijferd dat met de tweede coentunnel en de westelijke randweg erbij de files alleen maar zullen toenemen en dat in 2020 de bereikbaarheid van Amsterdam niet verbeterd maar verslechterd zal zijn.

De provincie heeft altijd gezegd dat met de genoemde attributen het fileprobleem kleiner zou worden. De SP betwijfelde dat altijd. De SP stelde dat asfalt verkeer genereerde. Nu blijkt inderdaad dat de SP gelijk heeft. De SP wil weten wat de provincie van de nieuwe informatie vindt en wat ze ermee gaat doen. Overigens, waren deze cijfers niet opgenomen in de tekst maar wel in de bijlage met kaarten. Dat lijkt op pure misleiding. De SP wil ook daar een verklaring voor. De fractie heeft schriftelijke vragen gesteld

 

Schriftelijke vragen filebestrijding

 

U bent hier