h

Geen weg door een natuurgebied

16 november 2005

Geen weg door een natuurgebied

Het Rijk heeft bedacht dat de files in het Gooi verholpen kunnen worden door een extra verbinding A6/A9 aan te leggen. Dat daarvoor een natuurgebied moet worden doorsneden, is voor het Rijk geen probleem.

Nee tegen snelweg door Naardermeer

De mobiliteit is het enige wat telt voor het Rijk. Een al achterhaalde gedachte want meer asfalt betekent ook meer verkeer zoals recent bleek uit een rapport van Rijkswaterstaat. Deze weg is dus niet de oplossing voor de file, er zullen meer auto’s gaan rijden, en Nederland is ook nog een groen natuurgebied kwijt.

Het verzet tegen de nieuwe weg is dan ook groeiende. Zaterdag 12 november was er een grote demonstratie. Die was een daverend succes, want ook veel bekende televisiefiguren lieten zich zien, waaronder Wim de Bie, Ronald Plasterk, Daphne Dekkers, Jort Kelder en zelfs Sinterklaas. Van de SP was Bert Putters aanwezig. GroenLinks verzamelde vele honderden handtekeningen en de media deed uitgebreid verslag van de actie. Nu maar hopen dat het Rijk zijn les heeft geleerd en het onzalige plan, waartegen in Amsterdam zelfs de VVD zich uitspreekt, afblaast.

 

Onderzoek bewijst: Asfalt genereert verkeer
Platform Tegen A6 - A9

 

U bent hier