h

Alle statenfracties voor donatie van half miljoen aan Pakistan

2 november 2005

Alle statenfracties voor donatie van half miljoen aan Pakistan

De motie van Jan Bezemer van de CHU/SGP om als provincie een half miljoen te doneren aan Pakistan, is gisteren door alle fracties ondertekend en ondersteund.

De Commissaris van de Koningin waarschuwde dat hierdoor wel precedenten werden geschapen want bij andere donaties (Turkije en Indonesië) was altijd een van de voorwaarden (een voorwaarde uit de rampenfondsverordening): het ontvangende land heeft om de een of andere reden een band met Nederland. Volgens de Commissaris was dat bij Pakistan niet het geval. Nu is daar wel iets op af te dingen want de populatie van Pakistanen in Amsterdam alleen al is behoorlijk groot.

Hoe dat ook zij, het was een hele meevaller dat maar twee partijen op deze opmerking reageerden en daarmee aan hun eerste opwelling: dit is inderdaad een ramp waar je als rijke provincie geld voor moet doneren hoe de regels ook luiden, enigszins afbreuk deden. Het leven is namelijk niet helemaal voor de volle 100% in regels te vangen en de overheid hoort ook op die ‘regel’ in te kunnen spelen.

U bent hier