h

Provincie draait het OV in Heemskerk de nek om

30 september 2005

Provincie draait het OV in Heemskerk de nek om

In het Noordhollands Dagblad van gister staat dat Connexxion in overleg met de provincie besloten heeft de reguliere buslijn door de nieuwbouwwijk Broekpolder in de gemeente Heemskerk te verleggen. Het gevolg is dat een belangrijk deel van de nieuwbouwwijk niet langer door de bus wordt aangedaan.

Het plaatselijk bestuur is met een en ander diep ongelukkig en terecht. Immers, als het besluit gehandhaafd blijft zal een bewoner in Zuidbroek-Oosterwijk die met de bus naar het centrum van Heemskerk wil, eerst de trein naar Uitgeest of Beverwijk moeten nemen, om vandaar de bus naar Heemskerk te pakken. Eenmaal deze tocht gemaakt en de bewoner zal nooit meer met het OV gaan en voortaan de auto nemen, als hij ten minste zo gelukkig is dat hij die heeft. Het besluit draait het OV definitief de nek om in die regio. Het besluit zorgt ervoor dat het autogebruik toeneemt en dat mensen die geen auto bezitten noodgedwongen achter de geraniums blijven zitten.

De SP vindt dat de provincie ervoor moet zorgen dat de buslijn niet wordt verlegd en heeft schriftelijke vragen gesteld.

Schriftelijke vragen over OV in Heemskerk

U bent hier