h

SP keurt jaarrekening 2004 af

1 juni 2005

SP keurt jaarrekening 2004 af

De SP heeft besloten niet haar toestemming te geven aan de provinciale jaarrekening van 2004. De SP stemt tegen omdat in de jaarrekening veel 'fouten' zitten.

Het is een erg technisch verhaal en daarom noemen we hier niet al die fouten. Maar om een fout kunnen we niet heen, die móet genoemd worden: in de toelichting op de jaarrekening wordt gezegd dat de provincie het jaar positief heeft afgesloten met 9,9 miljoen. Maar dat ís dus volgens de SP niet zo.

De provincie heeft verzuimd naar het eigen vermogen te kijken. Tel je de bedragen die daar bij horen mee, dan kom je uit op een negatief saldo van 7,5 miljoen. Oftewel, de beurs van de provincie is flink minder geworden dit jaar. De provincie heeft namelijk eigen vermogen gebruikt om alle uitgaven te kunnen doen, die nodig zijn om de begrotingsplannen uit te voeren. Op zich is hier niets mis mee, want de provincie, rijk als ze is, mag best wat inboeten op eigen vermogen, echter de provincie moet dat wel duidelijk aangeven in de jaarrekening. Tot nu toe doet de provincie dat niet. En dat is kwalijk en lijkt op misleiding van de volksvertegenwoordiger en in laatste instantie de burger. Een jaarrekening moet alle gegevens helder en eerlijk vermelden. Dat is nu niet het geval en vandaar onze tegenstem.

U bent hier