h

Sail 2005: Statenleden weer op eerste rang

6 juni 2005

Sail 2005: Statenleden weer op eerste rang

Sail 2005 Deze zomer is er weer een Sail in Amsterdam. Een kleine week lang kunnen mooie oude en nieuwe schepen in de Amsterdamse haven bezichtigd worden. De provincie sponsort Sail 2005 met een flinke hoeveelheid gemeenschapsgeld. Dat levert de statenleden een plekje op de eerste rang op. De SP maakt geen gebruik van de uitnodiging.

Op zich heeft de SP vrede met dat de provincie Sail spornsort, hoewel je je bij Sail kunt afvragen of het evenement zich niet zelf heel gemakkelijk kan bedruipen. Maar wat volgens de SP echt niet kan, is dat de provincie en de statenleden zich op de eerste rij neerlaten om alles van Sail zo goed mogelijk te kunnen zien. Helaas, de provincie vindt dat het wel kan.

Deze week rolden de uitnodigingen bij de statenleden door de brievenbus. Op 17 augustus kunnen alle statenleden al of niet met partner tussen 13.00 en 17.00 uur van het dek van de Prins Willem, een van de paradepaardjes van Sail, de stoet arriverende schepen aanschouwen. Gratis en voor niets op de beste plek. En dat alles vanwege de sponsoring. We herhalen het nog maar even: de sponsorgelden komen uit de gemeenschapskas en niet uit de portemonnee van de statenleden.

De SP zal niet van de uitnodiging gebruik maken. Het zou mooi zijn als geen van de statenleden zich liet verleiden. Die kans echter is klein. Toen bij de opening van de Hermitage in Amsterdam de statenleden niet waren uitgenodigd en dat gemor opleverde bij enkele fracties, werden er alsnog een stapel uitnodigingen voor de statenleden gedrukt om gratis en voor niets de allereerste tentoonstelling in de Amsterdamse Hermitage te bezoeken. Oftewel: statenleden kunnen over het algemeen niet zonder gratis uitnodigingen.

www.sail.nl

U bent hier