h

Rood Sein voor de Ammoniaktrein in Amsterdam

13 mei 2005

Rood Sein voor de Ammoniaktrein in Amsterdam

In Amsterdam voerde de SP gisteravond actie tegen de gevaarlijk ammoniaktransporten. Een trein met de zeer gevaarlijke stof ammoniak rijdt wekelijks vanuit Limburg door Amsterdam en Haarlem naar IJmuiden. De aftrap van de actie gebeurde op station Amsterdam-Amstel door SP Tweede Kamerlid Krista van Velzen.

Rood Sein voor de Ammoniaktrein!

Krista van Velzen starte de actie onder begeleiding van tromgeroffel door het 'reddingsteam in witte pakken'. Hierna werden grote aantallen flyers uitgedeeld voor het station, waarmee een handtekeningenactie wordt gevoerd richting de staatssecretaris. Na een eerste flyeroffensief op station Amstel werd in kleinere groepen de actie voortgezet op de amsterdamse stations langs het tracé waarover de ammoniak getransporteerd wordt.

Naast de flyer is uitleg voor mensen onmisbaar. De Chloortrein is voor velen wel bekend maar dat ammoniak ook een groot risico vormt is voor velen nieuw. Komende tijd zal langs de route van de trein met spandoeken aandacht gevraagd worden voor het beëindigen van de transporten onder de titel "Rood sein voor de ammoniaktrein".

Rood sein voor de ammoniaktrein: ook in Amsterdam
Dossier Ammoniaktrein
De Ammoniakkrant (pdf, 2200 kb)

U bent hier