h

Provincie gaat De Otter niet helpen

17 mei 2005

Provincie gaat De Otter niet helpen

Gedeputeerde Kruisinga gaat geen extra actie ondernemen om de Amsterdamse molen De Otter te ondersteunen. De SP had actieve inzet gevraagd in een Open Brief.

Actie is nodig omdat de molen De Otter op de huidige plek niet meer kan functioneren. En dat betekent weer dat de molen wegrot, gaat rotten. De eigenaars van De Molen hebben Amsterdam toestemming gevraagd te mogen verhuizen naar Uitgeest. Daar is veel plek, zijn veel molens en is ook veel wind. Kortom een ultieme plek voor een mooie oude molen.

Amsterdam geeft echter geen toestemming. Amsterdam, wil de molen koste wat koste op de windloze oever van de Amsterdamse Kostverlorenvaart houden, De zaak zit in een impasse, maar ondertussen staat wel het leven van De Otter op het spel. Hoog tijd dus, zou je zeggen, voor de provincie om haar neus eens in deze zaak te steken. Helemaal omdat de provincie de monumentaanvraag van De Otter voor de volle 100% heeft ondersteund. Dat zóu je inderdaad mogen denken, maar de provincie denkt daar anders over en verkiest haar handen in de schoot te houden.

De SP laat zich door deze weinig consequente reactie van de provinciale overheid niet uit de wind slaan, en zint nu op om andere maatregelen de molen naar Uitgeest te krijgen.

Provincie moet molen De Otter helpen naar Uitgeest te verplaatsen

U bent hier