h

Multiple Choice niet openbaar aanbesteden

12 mei 2005

Multiple Choice niet openbaar aanbesteden

De provincie schijnt de middelen van Multiple Choice (MC) openbaar aan te willen besteden. Multiple Choice is een provinciale steunfunctie-instelling die allerlei projecten op welzijnsgebied verzorgt. De instelling ging eerder dit jaar failliet. De SP vindt aanbesteden een heilloze weg en wil graag dat de provincie het probleem oplost binnen de bestaande steunfunctie-instellingen.

Openbaar aanbesteden heeft nadelen. Je verliest daarmee namelijk ook de expertise en het netwerk dat door MC in de loop der jaren is opgebouwd. Het failliet gaan van MC is veroorzaakt door financieel wanbeheer van de directeur. De uitvoerders van het bedrijfsplan, het personeel van MC, treft geen blaam en over dat deel van de werkzaamheden van MC heeft de provincie nooit te klagen gehad.

De SP wil graag dat de provincie het probleem oplost binnen de bestaande steunfunctie-instellingen. Zeker nu twee steunfunctie-instellingen (Primo en Profor) al plannen hebben gemaakt hoe ze een en ander zullen invullen en wat de rol daarbij kan zijn van het personeel van MC. Op die manier hou je de expertise in huis. En je laat zien dat het lot van het personeel je aan het hart gaat. Een dergelijke houding ten opzichte van zijn personeel past de overheid.

De SP heeft schriftelijke vragen gesteld.

Schriftelijke vragen over Multiple Choice
Provincie gaat niet in op verzoek MC-personeel

U bent hier