h

Meer geld voor meer personeel Jeugdzorg

4 mei 2005

Meer geld voor meer personeel Jeugdzorg

Uit onderzoek blijkt dat het ziekteverzuim in de jeugdhulpverlening hoger is dan normaal. De werkdruk is hoog en emotioneel belastend en men krijgt ook meer dan normaal te maken met agressie. De SP vindt dat het rijk/de provincie standaard meer geld moet vrijmaken voor de jeugdzorg zodat er meer personeel kan worden aangenomen.

In de E-zine jeugdzorg van deze week staat dat personeel in de jeugdhulpverlening een grote kans heeft ziek te worden, omdat het werk emotioneel belastend is. Medewerkers in deze sector krijgen ook veel meer te maken met agressie. Het ziekteverzuim ten slotte is hoger dan elders. Een en ander blijkt uit een onderzoek van Research voor Beleid, ten behoeve van het arbobeleid in de sectoren zorg en welzijn.

De SP kan hier niet anders uit opmaken dan dat in de jeugdzorg eigenlijk een flinke hoeveelheid extra personeel moet worden aangenomen. Pas dan kunnen de wachtlijsten definitief worden weggewerkt en pas dan ook kan het kind echt goed geholpen worden. De SP vindt dat de provincie bij het rijk dit probleem onder de aandacht moet brengen. Mocht het rijk geen extra geld –structureel- beschikbaar stelen dan moet de provincie dat zelf doen. De SP heeft schriftelijke vragen gesteld.

Schriftelijke vragen over bureau jeugdzorg

U bent hier