h

Corus kan verontreiniging best betalen

25 maart 2005

Corus kan verontreiniging best betalen

Het staalbedrijf Corus heeft het afgelopen jaar een flinke omzet gehad. Voor het eerst in jaren maakt het bedrijf weer winst. Die winst is vooral te danken aan het in Nederland, IJmuiden, gepositioneerde deel van het internationaal gevestigde bedrijf. De SP vindt dat het bedrijf nu ook bereid moet zijn op te draaien voor de milieuschade die het veroorzaakt.

Dat Corus winst maakt is goed om te weten. Op dit moment namelijk is Corus in onderhandeling met de provincie voor het verlenen van een meer uitgebreide milieuvergunning. Die vergunning heeft Corus nodig om meer activiteiten te kunnen ontplooien. Op zich helemaal niets mis mee, maar dan moet Corus zich wel bereid tonen te willen investeren in het opheffen van de milieuverontreiniging ter plaatse, verontreiniging die het bedrijf zelf heeft veroorzaakt. De kosten daarvoor zijn niet gering: 110 miljoen euro.

Tot nu toe stelde de provincie zich op het standpunt dat van een kale kip niet al te veel te plukken valt. Echter, nu blijkt die kip zo kaal nog niet te zijn en dus mag de provincie de uitgebreide vergunning alleen verlenen als Corus ook werkelijk investeert in het milieu. De SP-fractie heeft schriftelijke vragen gesteld.

Schriftelijke vragen over betaling milieuschade Corus

U bent hier