h

Jaagweg toch gered

1 januari 2005

Jaagweg toch gered

Gemeente Westerkoggenland heeft besloten niet in te gaan op het aanbod van de provincie om aan de Jaagweg een bedrijventerrein te beginnen. De gemeente is van oordeel dat de provincie de noodzaak van nog een nieuw terrein onvoldoende heeft aangetoond. Tijdens de streekplan behandeling in november zei de SP precies hetzelfde en stemde tegen.

Volgens de SP moeten eerst de lege plekken op bestaande bedrijventerreinen in de regio worden ingevuld alvorens nieuwe terreinen worden ontwikkeld. Dat er veel leeg staat, bijvoorbeeld op het bedrijventerrein bij Hoorn (Hoorn 80), is een feit waar niemand om heen kan. De provincie heeft dat feit bij de streekplanbehandeling niet willen zien.

Gelukkig is er nog de gemeente Westerkoggenland, die bewezen heeft niet blind te zijn voor feiten. En zo hoort het ook. De SP feliciteert de actiegroep Berkhout is Boos, die steeds fel tegen een bedrijventerrein aan de Jaagweg was en is, omdat de Jaagweg onderdeel uitmaakt van de Ecologische hoofdstructuur. Berkhout is Boos heeft dankzij de beslissing van Westerkoggenland alsnog een klinkende overwinning behaald en daarvoor is hulde op zijn plaats.

U bent hier