h

SP wil winterschilder en samenwerking met Paswerk

18 juni 2007

SP wil winterschilder en samenwerking met Paswerk

De SP wil dat de provincie initiatieven neemt om de bedrijfsvoering van de provinciale organisatie te verduurzamen. Om seizoenswerkloosheid onder schilders tegen te gaan, wordt verzocht om het schilderwerk in de winter te laten plaatsvinden. Daarnaast wil de SP de sociale werkvoorziening inschakelen voor o.a. het onderhouden van het groen en provinciale gebouwen.

Onlangs heeft de regering besloten om het schilderwerk aan rijksgebouwen in de winter te laten gebeuren. Daarmee levert het kabinet een substantiële bijdrage aan het tegengaan van seizoenswerkloosheid onder schilders. Carlien Boelhouwer (statenfractie SP) heeft Gedeputeerde Staten gevraagd om het initiatief van het kabinet over te nemen. Tevens heeft zij gevraagd om een beleidsprogramma om de bedrijfsvoering van de provinciale organisatie te verduurzamen.

Ook op het gebied van de sociale infrastructuur heeft Carlien Boelhouwer namens de SP aandacht gevraagd voor de duurzaamheid. Het vorige college is niet ingegaan op het verzoek van de directeur van Paswerk om een samenwerkingsverband met de provincie aan te gaan. Een samenwerkingsverband waarbij Paswerk aan de provincie diensten kan leveren zoals grafisch werk, groenvoorziening, postbezorging en schoonmaken. Een dergelijke samenwerking zag het vorige college niet zitten. Carlien Boelhouwer verzoekt GS op dit besluit terug te komen. ‘Waarom investeert de provincie niet zelf in de sociale infrastructuur van Noord-Holland door een samenwerkingsverband te sluiten met uitvoerders van de Wet sociale werkvoorziening (zoals Paswerk)? Een investering in het geheel van diensten en voorzieningen dat mensen in staat stelt om naar eigen inzicht te leven, sociale relaties aan te gaan en te onderhouden, te integreren en deel te nemen en bij te dragen aan de samenleving’

U bent hier