h

Blog Wim Hoogervorst

30 september 2020

De politiek is bij jou om de hoek!

Foto: Marcel Lathouwers / SP

Voor veel mensen is ‘de politiek’ iets voor anderen en speelt ‘de politiek’ ver bij hen vandaan - het liefst in Den Haag, en o ja: ook nog in het gemeentehuis.

Lees verder
25 juni 2020

Vriendendienst

Foto: Gerard Stolk / Flickr

Ook met verbijstering gekeken naar de uitzending van “De Hofbar” van dinsdag 16 juni 2020? Eerlijk gezegd was dit programma mij even ontschoten, maar toen ik hoorde dat Rutger Castricum – ooit een slechts bij enkele populisten geliefde tv-persoonlijkheid – zich had begeven naar de gemeente Hollands Kroon, nam ik de moeite om er even voor te gaan zitten.

Lees verder
2 april 2020

Meester, ik kan niet inloggen!

Foto: Marcel Lathouwers / SP

Ons land is in de greep van een monster dat Corona heet. Veel mensen vertoeven al weken binnenshuis, gaan alleen voor een boodschap even de straat op en werken thuis. Aan anderen wordt gevraagd om nog even een tandje bij te zetten – de medewerkers in de zorg werken op de toppen van hun kunnen om de vele ernstig zieke landgenoten de beste zorg te geven. Sinds enkele weken weten we dat er beroepen in de ‘vitale sector’ bestaan. Ik hoop dat deze beroepen ook nog ruim ná de crisis zo gewaardeerd zullen worden.

Lees verder
12 maart 2020

Het C-woord

Foto: SP / mercurynews.com

De wereld is in de ban geraakt van het virus. Het corona-virus, wel te verstaan. Begonnen in China, verspreid via Iran en Italië, heeft het virus inmiddels ook delen van ons land bereikt. Het is boeiend om te zien hoe de corona langzaam maar zeker ons in haar greep krijgt. Hoe is het ontstaan, hoe wordt het verspreid, wie lopen er gevaar?

Lees verder
14 januari 2020

Meepraten is eng

Foto: Kennisland / Flickr

De politiek staat ver bij de mensen vandaan. Althans, dat hoor je vaak. Als je op straat een willekeurige passant – die bereid is even te stoppen en je vraag te beantwoorden – vraagt wat hij of zij vindt van ‘de politiek’, dan zie je het gezicht betrekken. Als je geluk hebt krijg je een vriendelijk, doch vastberaden antwoord dat weinig lovend is over ‘de politiek’.

Lees verder

U bent hier