h

Blog Wim Hoogervorst

21 december 2022

Wat een jaar!

Foto: Santhosh Janardhanan / flickr

Hoewel ik me goed besef dat de toekomst voor ons ligt, kan het soms helemaal geen kwaad om even terug te blikken. Van het verleden kun je leren. Niet voor niets kom je binnen de SP tal van – zeg maar: spreuken – tegen, die naar dit verschijnsel verwijzen. Het verleden, hoe dichtbij ook, geeft je inzicht. En zonder inzicht heb je geen of minder inzicht. En welke periode in het jaar is de meest logische periode om even achterom te kijken: juist, de laatste week van december.

Lees verder
28 oktober 2022

Samenleving

Foto: Sytske R / Flickr

Wij leven allemaal ons eigen leven. Dat moet ook vooral zo blijven. Wat is er fijner dan zelf te kunnen bepalen wat je in je vrije tijd doet, wat je vanavond gaat eten, welk televisieprogramma je kijkt en met welke mensen je wilt omgaan.

Lees verder
30 augustus 2022

"Even weg, en ook weer terug!"

Foto: Marcel Lathouwers / SP

Op 31 mei jl. ben ik geïnstalleerd als wethouder in de gemeente Enkhuizen. In de finale van de formatie voor een nieuwe coalitie werd ik door de fractie in de ‘haringstad’ en het bestuur van de afdeling West-Friesland benaderd met het verzoek om wethouder te worden. Hoewel ik nog lang niet ‘klaar’ was met het lidmaatschap van Provinciale Staten besloot ik plaats te nemen in het nieuwe college van B&W in Enkhuizen.

Lees verder
19 mei 2022

Zwemmen in plastic

Foto: Marcel Lathouwers / SP

Elke maand zet ik uit routine onze ‘oranje’ afvalcontainer langs de weg, zodat de ophaaldienst deze de volgende dag kan legen. Een container tot ruim navelhoogte – en ik ben niet de kleinste. Een container vol met plastic. Soms moet ik de bovenste laag nog een beetje aandrukken, anders kan de klep niet dicht en krijgt de West-Friese zuidwestenwind er te snel grip op.

Lees verder
29 maart 2022

Gelijke kansen in een ongelijke wereld…

Foto: Marcel Lathouwers / SP

Zo langzamerhand lijken we in ons land toch echt het spoor bijster. Roept het kabinet (en daarmee ook veel politieke partijen) dat we meer moeten omzien naar anderen – de participerende samenleving - , aan de andere kant wordt het voor steeds meer mensen steeds moeilijker gemaakt om zelf het hoofd boven water te houden. Als je zelf dagelijks maar moet kijken hoe je deze maand al je rekeningen weer moet gaan betalen, en als je merkt dat dat steeds moeilijker is en soms ook wel eens een maandje niet lukt (of erger), dan heb je natuurlijk helemaal geen energie en tijd over om eens klaar te staan voor de maatschappij.

Lees verder
25 januari 2022

Ga vooral stemmen!

Foto: Sebastiaan ter Burg / Flickr

Nog een krappe zeven weken en we mogen (weer) stemmen. Dit keer voor een nieuwe samenstelling van de gemeenteraden. Dat betekent voor de meeste gemeenten in onze provincie dat binnenkort de verkiezingscampagne weer los gaat barsten. Althans: die kans is er, want lang niet alle partijen maken werk van het voor zich winnen van de kiezer en dat maakt, dat in menig dorp en stad van een heuse verkiezingsstrijd geen sprake is.

Lees verder

U bent hier