h

Blog Remine Alberts

30 december 2021

Eindejaarsoverpeinzing

Foto: Marcel Lathouwers / SP

En dan is opeens de laatste week van het jaar aangebroken. En wat voor een jaar is dat wel niet geweest, zeg! De coronapandemie heeft veel zaken blootgelegd. Veel van die zaken zijn terug te brengen op het gevoerde neoliberale beleid van de kabinetten Rutte, maar ook van diens voorgangers.

Lees verder
22 september 2021

Veranderen kan (en moet)

Foto: Wouter de Bruijn - Occupy Amsterdam / Creative Commons

Nederland lijkt op dit moment vastgelopen. Achter bijna elk onderwerp kun je het woord crisis zetten. Kijk maar: wooncrisis, klimaatcrisis, coronacrisis, Afghanistancrisis, toeslagencrisis. Je zou verwachten dat er urgentie wordt gevoeld om die crises aan te pakken. Vooralsnog is daar weinig van te merken.

Lees verder
5 januari 2021

NEE-NEE

Foto: Foto / Maassluis24

Toen ik een jaar of zestien, zeventien was, ontwikkelde ik mijn belangstelling voor politiek. De ervaringen uit mijn jeugd in mijn buurt, op school en aansluitende opleiding, in vakantie- en bijbaantjes enzovoorts maakten dat ik toen al tot de conclusie kwam dat de wereld niet eerlijk in elkaar steekt. Er moest zoveel veranderen, vond ik, ik had alleen geen idee wat de beste manier zou zijn om dat voor elkaar te krijgen.

Lees verder

U bent hier