h

Blog Remine Alberts

23 november 2022

Column: "Over sloop, verkoop en liberalisering: stop ermee!"

Foto: Daan Angevaere / SP

Waar je ook komt, laat het woord wooncrisis vallen en je bent verzekerd van een urenlang gesprek. En laat ik er duidelijk over zijn: het is crisis en niet zo’n beetje ook. Koopwoningen zijn welhaast onbetaalbaar geworden, huurhuizen kennen wachttijden die door het dak zijn geschoten. Denk even aan Landsmeer, waar de wachttijd voor een sociale huurwoning 22 (tweeëntwintig!) jaar is. Je zal maar het huis uit willen. Met dit soort wachttijden ben je welhaast al grootouder voordat je op jezelf kunt gaan wonen.

Lees verder
27 september 2022

Nederland rechtsaf?

Foto: Umak / Flickr

Sla de kranten open of zet de tv aan en je weet het: Nederland zit in crisis. Noem een onderwerp en je hoort ellende en problemen. We hebben huizencrisis, stikstofcrisis, energiecrisis, arbeidsmarktcrisis (d.w.z. een gierende behoefte aan werknemers), asielcrisis, maar de ergste van alle crises is de armoede. Het NIBUD rekende uit dat nu al 1,3 miljoen inwoners in armoede leven en als het niet allemaal als de sodemieterij wordt aangepakt dat aantal zal verdubbelen.

Lees verder
16 juni 2022

Geld moet rollen

Foto: Foto / Immages of money

‘Geld moet rollen’ is een bekende uitspraak die je vooral in ondernemersland hoort. Wanneer geld rolt, gebeuren er mooie dingen, zegt men. Op zich is dat natuurlijk waar. Stop het in een oude sok, verberg het onder je matras of bewaar het in een la en je zult zien dat er niets verandert.

Lees verder

U bent hier