h

Blog Anna de Groot

30 november 2021

Wat is dat toch met die Omgevingsdiensten?

Foto: Anna de Groot / SP

Als volksvertegenwoordiger is één van mijn taken het controleren van het bestuur. Ik vat deze taak zeer serieus op. Als lid van Provinciale Staten van Noord-Holland voor de SP heb ik vaak te maken met de uitglijders van de Omgevingsdiensten. En van die uitglijders hoor ik dan weer omdat de inwoners van Noord-Holland, milieugroeperingen of de media mij erop attent maken.

Lees verder
6 oktober 2021

SP-Commissaris van de Koning. Ook in Noord-Holland?

Foto: Foto / SP

Ik draai al heel wat jaartjes mee in de SP. En zo komt het dat ik Emile Roemer al meerdere malen 'in de afdeling' heb gehad. Lang geleden was hij nog woordvoerder verkeer in de Tweede Kamer. In die hoedanigheid kwam hij naar Zaanstad. Leuk was dat. En hij luisterde heel goed naar de binnenvaartschippers van onze afdeling Zaanstreek.

Lees verder
14 april 2021

Stikstofinfarct

Foto: Foto / RD.nl

Johan Vollenbroek, van de milieuorganisatie MOB, meldde op zondag 11 april in het radioprogramma Pointer dat Nederland een stikstofinfarct tegemoet gaat.  Ik kan me niet aan de indruk onttrekken dat dit inderdaad het geval is. Sinds de dag dat PAS (Programma Aanpak Stikstof) door de Raad van State werd afgeschoten, zijn er wel heel veel aanbevelingen om het stikstofprobleem te lijf te gaan, maar wordt een echte oplossing steeds maar weer uitgesteld.

Lees verder

U bent hier