h

SP-Commissaris van de Koning. Ook in Noord-Holland?

6 oktober 2021

SP-Commissaris van de Koning. Ook in Noord-Holland?

Foto: Foto / SP

Ik draai al heel wat jaartjes mee in de SP. En zo komt het dat ik Emile Roemer al meerdere malen 'in de afdeling' heb gehad. Lang geleden was hij nog woordvoerder verkeer in de Tweede Kamer. In die hoedanigheid kwam hij naar Zaanstad. Leuk was dat. En hij luisterde heel goed naar de binnenvaartschippers van onze afdeling Zaanstreek.

Op 25 mei 2011 bezocht Emile de SP- afdeling Wormerland in Het Wapen van Wormer. Ik was destijds wethouder in Wormerland. Maar liefst 150 Wormerlanders bezochten Het Wapen van Wormer en dat leverde een behoorlijke omzet voor het café en een flinke kostenpost voor de SP- afdeling Wormerland op. Maar alle Wormerlanders hingen aan zijn lippen toen Emile het over sociaal onrecht en bezuinigingen had.

De rest van het verhaal kent iedereen. Burgemeester in Heerlen, burgemeester in Alkmaar, voorvechter voor betere omstandigheden voor arbeidsmigranten. En nu Commissaris van de Koning in Limburg (dat noemen ze daar Gouverneur). En hoewel ik met de mens Arthur van Dijk als Commissaris helemaal geen moeite heb, ben ik toch wel een beetje jaloers op de Limburgse Statenleden Marc, Yolanda, René en Jorge.

Om te stellen dat elke provincie een SP'er als Emile Roemer nodig heeft zou een beetje voorbarig zijn. Per slot van rekening moet Emile nog beginnen. Maar ik heb er alle vertrouwen in dat het helemaal goed komt daar in Limburg. Ondertussen werkt de SP-fractie in Noord-Holland keihard aan het opheffen van de tweedeling op elk gebied en daarmee aan een betere en gezondere samenleving voor iedereen. Of het nu gaat om Tata Steel, de woningnood, de stikstofcrisis, het opwarmen van de aarde en nog veel meer. Socialisme staat voor een betere wereld. En daar werken we aan. Al dan niet met een Commissaris van de Koning van de SP.   

Foto: Marcel Lathouwers / SP
Provinciehuis in de avond

Reactie toevoegen

(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.

Plain text

  • Geen HTML toegestaan.
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.

U bent hier