h

Formule 1

1 oktober 2019

Formule 1

Maandag vond een debat plaats in Provinciale Staten over de plannen om een Formule-1 race te houden in Zandvoort. De datum is al geprikt: 3 mei 2020. Dan moet je volgens Minister Bruins van Sport (maar ook van Volksgezondheid ) overal in Nederland vroemmmmm.. kunnen horen. 

Sport verbindt en verbroedert. Bijna iedereen houdt wel van een of meerdere sporten, beoefent die zelf, of geniet ervan in stadions of voor de tv. Ook autosport valt daaronder. Maar het organiseren van een Formule-1 race is wel iets anders dan die van een schoonspringwedstrijd. Een heel gebied wordt op zijn kop gezet, en dat in een tijd dat we CO2 uitstoot moeten terugbrengen, geluidsoverlast proberen te beperken en door een uitspraak van de Raad van State ook iets moeten doen aan de stikstof die neerdaalt op beschermde natuurgebieden. Kennemerland-Zuid (waar het circuit ligt) is daar onderdeel van. 

Minister Bruins dacht daar blijkbaar anders over. In het TV programma WNL op Zondag (22 september) liet hij luid en duidelijk horen dat de race coute que coute moest doorgaan en dat het kabinet met een list zou komen. Maar deze minister gaat hier helemaal niet over. De provincie is bevoegd gezag. Ik vroeg de gedeputeerden wat ze hier van vonden. Echt antwoord kwam er niet. Ook niet toen ik vroeg of het niet tijd is voor een herbezinning, gezien het stikstofbesluit. Het lijkt er op dat men dit per se wil doorzetten. Aan ons de taak op de voet te volgen of er strikt volgens de wet wordt omgegaan met vergunningen en ontheffingen. 

Deze race doordrukken (vooral ten behoeve van de happy few waaronder de vastgoedprins) en ondertussen allerlei belangrijke bouwprojecten stil leggen: dat is wat mij betreft niet uit te leggen. Dan neem je de klimaat- en natuurdoelen niet serieus en je hebt geen boodschap aan de bewoners van de wijde omgeving van Zandvoort. 

Je kunt wel alles willen, maar je moet niet willen dat alles kan. 

Reacties

Je reinste waanzin in deze tijd van grootschalige klimaat, milieu en natuur problemen.

Helemaal mee eens.
Bovendien is een evenement als de Formule-1 race een uitgelezen kans voor de geldwolven in Zandvoort.
Parkeerplekken en logeerruimte worden die dagen voor astronomische bedragen verhuurd. Je gunt het de bewoners wel maar het zal de sociale cohesie niet bevorderen.

Erg goed verwoord. Ook vwb wie is er bevoegd op welk terrein.

He he wat een verademing.
Eindelijk iemand die zich niet laat mee sleuren in alles moet maar kunnen.
CHAPEAU.

Reactie toevoegen

(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.

Plain text

  • Geen HTML toegestaan.
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.

U bent hier