h

En ja hoor, daar is ze weer!

17 november 2020

En ja hoor, daar is ze weer!

Foto: Foto / Willem Croese

Een handje helpen? Verantwoordelijkheid nemen? Nóg meer stukken lezen en nóg meer in mijn eentje de wereld overdenken?  Nóg een avondje extra achter mijn beeldscherm in een stille kamer met alleen twee katers als gezelschap? Geen probleem .......... ik ben erbij.

Dat was niet zo leuk in maart 2014, toen ik plotseling geen wethouder van Wormerland kon blijven. Het was ook best treurig toen we in maart 2019 onvoldoende stemmen kregen om mij opnieuw de Provinciale Staten van Noord-Holland binnen te loodsen. Want ik deed het echt met superveel inzet en plezier in de periode van 2015-2019. Statenlid zijn voor de SP was mijn passie. Natuur, milieu, landschap en ruimtelijke ordening hebben altijd mijn interesse gehad. Nederland is een supervol land waar alle waarden op een zorgvuldige manier en met respect moeten worden ingepast. Tel daarbij het SP-gedachtegoed op en je bent dagelijks in gedachten over passen en meten en het beschermen van de natuur.

Natuurlijk zat ik niet stil toen in maart 2019 over de rand van Provinciale Staten viel. De SP- fractie in Zaanstad had me nodig en in mei 2019 werd ik geïnstalleerd als steunfractielid in de gemeenteraad van Zaanstad. Een paar maanden later zocht het bestuur van de SP afdeling Zaanstreek een nieuwe voorzitter. Nu leid ik ook de afdeling. Dat doe ik graag. Voor de samenleving - die écht socialistisch moet worden - en voor de SP. En natuurlijk ook een beetje voor mezelf, want ik vind politiek - vooral op lokaal en provinciaal niveau - hartstikke leuk.

Dus toen fractievoorzitter Eric Smaling me in juni vertelde dat Marie-France naar Brabant ging verhuizen en me in één adem door vroeg of ik haar plaats als duo-commissielid wilde innemen, heb ik geen seconde geaarzeld en direct volmondig 'ja' gezegd. Op 2 oktober werd ik geïnstalleerd. Heel ongezellig vanachter mijn computer in een verder doodstille huiskamer. Het bloemetje werd al om half negen 's ochtends gebracht.

Sedert 2 oktober heb ik alweer in de Statencommissies NLG (Natuur, Landbouw en Gezondheid) en EFB (Economie, Financiën en Bestuur) het woord gedaan. Over natuurontwikkeling en over de begroting van het IPO (Interprovinciaal Overleg). Ik ben het nog niet verleerd en kan nog steeds met veel passie over de onderwerpen spreken. Het onderwerp Cultuur is mijn nieuwe uitdaging, daar heb ik zo nu en dan nog wat hulp van Marie-France voor nodig.

Wil je gedachten en voorstellen met me delen? Heb je een beetje hulp nodig bij een onderwerp dat vanuit de provincie in jouw gemeente speelt? Dan kan je natuurlijk even bellen of mailen. Meedenken vind ik leuk en interessant. Want, ja hoor, daar is ze weer!   

Reactie toevoegen

(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.

Plain text

  • Geen HTML toegestaan.
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.

U bent hier