h

Een eervolle uitdaging

8 september 2021

Een eervolle uitdaging

Foto: Marcel Lathouwers / SP

Ik heb de eer om aan te schuiven bij de fantastische fractie van SP Noord-Holland. Niet als gast of passant maar als duo-commissielid; een nieuwe uitdaging waar ik erg veel zin in heb!

Ik hoor u al denken ‘wat is de achtergrond van Heidi en waarom de SP’? Ik heb mij zo’n 6 jaar geleden aangesloten bij de SP omdat dit de enige partij is die daadwerkelijk voor en mét mensen strijdt voor een betere wereld; die staat voor gelijke en menselijke waarden, maar die zeker de natuur en de dieren niet vergeet. Ik zal me gaan bezighouden met wonen en natuur. Op deze onderwerpen zet ik me lokaal al een tijdje in. Landsmeer waar ik sinds 2007 woonachtig ben heeft enerzijds het Twiske en het Ilperveld waar de natuur onder druk staat, en anderzijds een gigantisch woningtekort waar alleen maar duur gebouwd wordt en de sociale huurwoningen zuchten onder achterstallig onderhoud.

Als u toevallig eens in Landsmeer bent en boodschappen doet bij de Jumbo kunt u me ook tegenkomen. Ik ben daar drie dagen in de week werkzaam als bloemist. Verder ben ik voorzitter van de SP-afdeling Landsmeer, waar ook de gemeenten Purmerend, Beemster, Edam Volendam en Waterland onder vallen. Ik ben lid geweest van de vrijwillige brandweer. Ik ben getrouwd met een mixerchauffeur (hij rijdt de allereerste volledig elektrische betonmixer ter wereld) en mag ik moeder zijn van drie kinderen.

Foto: Marcel Lathouwers / SP
Het mooiste wat ik zou willen bereiken is dat de tweedeling, die zo herkenbaar geworden is door de coronacrisis, verdwijnt. Dus dat het recht op een betaalbare woning, goede zorg voor iedereen en jezelf kunnen zijn - wat je aard ook is - normaal gaat worden. Maar ook Het Twiske teruggeven aan de natuur, dus geen festivals meer.

Op dertien september zal ik beëdigd worden.

Heidi Bouhlel

Reactie toevoegen

(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.

Plain text

  • Geen HTML toegestaan.
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.

U bent hier