h

Marie France van Oorsouw

(06) 52 46 10 65

Dag, ik ben Marie-France van Oorsouw, 49 jaar en geboren en getogen in het Brabantse Oss, de bakermat van de SP. Inmiddels woon ik al 23 jaar met veel plezier in Amsterdam-Watergraafsmeer. In de vorige periode mocht ik volksvertegenwoordiger zijn in de bestuurscommissie van Amsterdam-Oost. Ik vond het heel interessant om actief betrokken te zijn bij mijn woonomgeving, mijn oor te luisteren te leggen bij bewoners en te zien wat ik kan bereiken. In Amsterdam maak ik ook deel uit van het scholingsteam van de SP, want kennis delen is kennis vermenigvuldigen.

Ik heb archeologie gestudeerd en ben nu, na voor verschillende overheidslagen en musea gewerkt te hebben, sinds 11 jaar actief als ZZP'er in de erfgoedsector. Ik houd me bezig met allerlei boeiende projecten op het gebied van communicatie en educatie, variërend van tentoonstellingen en inrichtingsplannen openbare ruimte tot lespakketten. In mijn werk kom ik de provincie vaak tegen, ik was onder andere provinciaal archeoloog van Flevoland en heb een aantal projecten gedaan op de Zuid-Hollandse erfgoedlijnen. Archeologie heeft sowieso veel te maken met ruimtelijke ordening, bij uitstek een provinciaal thema.

Op de eervolle vraag om duo-commissielid (een soort toegevoegd fractielid) bij de SP- statenfractie van Noord-Holland te worden heb ik in volle overtuiging 'ja' gezegd. Ik ga me van harte inzetten om het vertrouwen waar te maken en te strijden voor een rechtvaardige provincie. Samen met de kanjers van fractieleden, de afdelingen en natuurlijk de bewoners, moet dat lukken.

Onderwerpen in de portefeuille:

Ruimtelijke
ontwikkeling / Omgevingswet, Wonen, Bestuur, Juridische Zaken, P&O, Cultuur, Interprovinciaal Overleg (IPO), 

U bent hier