h

Marcel Lathouwers

06-47559147

Ik ben Marcel Lathouwers ('84), fractiemedewerker van de SP-statenfractie en woon samen met Cisca in het mooie Grootebroek.

Tijdens mijn studie in Limburg kwam ik voor het eerst in aanraking met de SP. In die tijd kwam ik erachter hoe de wereld in elkaar steekt, hoe school- en zorginstellingen afhankelijk zijn van de waan van de dag en hoe je daar zelf wat aan kunt doen. Samen met een andere jongen heb ik in Maastricht de jongerenafdeling van de SP opgebouwd. In deze studentenstad kon een actieve ROOD-groep niet uitblijven.

Na de studie ben ik terug naar mijn geboortegrond verhuisd en heb me aangesloten bij de Eindhovense SP-afdeling. Eerst als actieveling bij ROOD, vervolgens als afdelingsbestuurder en activist. Mijn hoofdtaak lag destijds bij de gemeenteraad, waarbij ik me als raadslid vnml. heb beziggehouden met de openbare ruimte, de sociale huursector, gemeentelijk vastgoed (zoals buurthuizen) en met regionale bedrijventerreinen.

Nu ik naar Noord-Holland ben verhuisd, zet ik me op verschillende fronten in. Voor de SP ben ik de fractiemedewerker voor de Provinciale Staten-fractie. Daarnaast ben ik als SP-vrijwilliger actief in de afdeling West-Friesland en in de Werkgroep Stede Broec.

Als je meer wil weten over de SP, dan kun je altijd even bellen.. Op deze website tref je de contactgegevens.

U bent hier