h

Marcel Lathouwers

06-47559147

Ik ben Marcel Lathouwers, 35 jaar en woon samen met Cisca in het mooie Grootebroek.

Voor de SP in Noord-Holland ben ik fractiemedewerker voor de Provinciale Staten-fractie en ben ik actief in de Afdeling West-Friesland Oost en de Werkgroep Stede Broec.

Tijdens mijn studie in Limburg kwam ik voor het eerst in aanraking met de SP. In die tijd kwam ik erachter hoe de wereld in elkaar stak, hoe school- en zorginstellingen afhankelijk zijn van de waan van de dag en hoe je daar zelf wat aan kunt doen. Samen met een andere jongen heb ik in Maastricht een jongerenafdeling van de SP opgebouwd. In deze studentenstad kon een actieve ROOD-groep niet uitblijven.

Na twee jaar ben ik terug naar mijn geboortegrond verhuisd en heb me aangesloten bij de Eindhovense SP-afdeling. Eerst als actieveling bij ROOD, waar we studentenhuisvesting, huisjesmelkers en onderwijs op de agenda hadden staan. Vervolgens bij het bestuur en als activist bij de Kerngroep. 

Mijn hoofdtaak lag destijd bij de gemeenteraad. Ik nam sinds 2010 deel aan een raadscommissie, waarbij ik me heb beziggehouden met de openbare ruimte, het buitengebied tussen Eindhoven en Helmond, de sociale huursector, Samenspraak, gemeentelijk vastgoed (zoals de buurthuizen) en met regionale bedrijventerreinen en stadsontwikkeling.

Binnen en buiten de politieke arena's blijf ik me inzetten voor een democratischer Nederland. Als je kijkt naar de zeggenschap van mensen over hun eigen bestaan, over de woning waarin ze wonen, over het werk wat ze verrichten en de zorg die we samen organiseren, dan is er nog een hele slag te slaan. Ons verkiezingsprogramma 'Pak de Macht' onderschrijf ik daarom volledig. (Zie: https://www.sp.nl/programmas/2017/verkiezingsprogramma-sp-2017)

Prettig leven en jezelf hierin kunnen ontplooien zijn rechten van de individuele mens. Voor iedereen een fijn klimaat creëren en zelfontplooiing mogelijk maken zijn plichten van de georganiseerde mens.

U bent hier