h

Zakkenvullers

RTVNH: Opnieuw commotie over nieuwe dienstauto's: voor 12.000 euro aan luxe opties

Verschillende politie partijen in de provincie begrijpen niets van de
keuzes. "Het is allemaal overbodige luxe, onbegrijpelijk. Een paar jaar
geleden gaven ze nog een miljoen uit aan dienstauto's en hebben ze
bezuinigd. Je zou zeggen dat ze ervan geleerd hebben, maar blijkbaar

Lees verder

Noordhollands Dagblad: SP zuinigste Statenfractie in Noord-Holland

De Socialistische Partij maakt het minst gebruik van de beschikbare subsidies voor de fracties in Provinciale Staten van Noord-Holland. Dat blijkt uit een accountantsonderzoek. De provincie Noord-Holland betaalde in het boekjaar 2015/2016 bijna 548.000 euro aan de elf Statenfracties. Het meeste geld ging naar de grootste fractie (103.257 euro). De SP besteedde ’slechts’ 8.009 euro.
Lees verder
27 december 2016

Distriport: luisteren naar SP had 28 miljoen bespaard

Op 21 december hebben gedeputeerde staten definitief besloten dat bedrijventerrein Distriport niet door gaat. De provincie wil nu af van de grond waarop het bedrijventerrein had moeten komen. In januari 2016 boekte de provincie al 12 miljoen af op de grondwaarde. Daar zou nu nog een extra verlies bij komen van 16 miljoen. De SP vond het bedrijventerrein van begin af aan onzinnig, omdat er geen behoefte aan was. Maar op kritische schriftelijke vragen van de SP-statenleden Dago Wellink en Fred Gersteling antwoordden gedeputeerde staten in 2007 nog vrolijk: "De exploitatie is sluitend en de risico's zijn nihil".Lees verder

Cobouw: Distriport vraagt forse afschrijving

Voor dit terrein ving toenmalig VVD-gedeputeerde Ton Hooijmaijers een provisie van bijna 60.000 euro, hetgeen door de Amsterdamse rechtbank als ‘valsheid’ werd betiteld en een van de feiten was op basis waarvan hij werd veroordeeld. Volgens SP-Statenlid en jurist Marnix Bruggeman kan dit civielrechtelijk als een onrechtmatige daad worden opgevat. Hij is dan ook benieuwd of de provincie gaat proberen de schade te verhalen op Hooijmaijers.

Lees verder

Gooi- en Eemlander: SP-Statenlid is boos: vragen nu naar Plasterk

Carlien Boelhouwer laat het er niet bij zitten. Het SP-Statenlid dat haar vragen over het rapport Heijman met een ’kluitje in het riet’-beantwoording afgedaan zag door Commissaris van de Koning Remkes zoekt het hogerop. Zij schrijft een brief aan minister Plasterk om alsnog haar vragen beantwoord te krijgen.

Lees verder

Gooi- en Eemlander: Statenlid woedend na antwoorden Remkes over rapport Heijman

Statenlid Carlien Boelhouwer is zeer ontevreden over de beantwoording van haar vragen aan Commissaris van de Koning Remkes over het rapport rond de burgemeestersaffaire in Bussum. ,,Dit is idioot. Het kan echt niet’’, zegt Boelhouwer over de brief waarmee zij in haar ogen wordt ’afgescheept’.

Lees verder

Medemblik Actueel: SP Noord-Holland wil actie tegen graaiende managers Liander

Als het aan de SP ligt gaat de provincie samen met de andere aandeelhouders nu eindelijk ingrijpen bij Liander en orde op zaken stellen wat betreft de beloning van Lianders topmanagers. Statenlid Carlien Boelhouwer: "Al jaren verdienen deze mensen per maand het ronduit idiote salaris van € 35.000. Ruim twee maal zoveel dus als dat van Rutte. Dat kunnen we echt niet langer tolereren en de aandeelhouders, allemaal lagere overheden, moeten nu ingrijpen."

Lees verder
30 januari 2016

Provincie kom in actie tegen amorele beloning top Liander

Als het aan de SP ligt gaat de provincie samen met de andere aandeelhouders nu eindelijk ingrijpen bij Liander en orde op zaken stellen wat betreft de beloning van Lianders topmanagers. Statenlid Carlien Boelhouwer: "Al jaren verdienen deze mensen per maand het ronduit idiote salaris van € 35,000. Ruim twee maal zoveel dus als dat van Rutte. Dat kunnen we echt niet langer tolereren en de aandeelhouders, allemaal lagere overheden, moeten nu ingrijpen."

Lees verder
20 augustus 2015

Aandeelhouders Alliander: Stop immoreel gegraai topbestuurders

De statenfracties van SP Gelderland, SP Noord-Holland en SP Fryslân zijn boos en verontwaardigd over het feit dat Netwerkbedrijf Alliander de normen voor topsalarissen zonder blikken of blozen omzeilt. Volgens onderzoek van het Algemeen Dagblad zoekt het bedrijf bewust de mazen in de wet op. Weer lijkt het bedrijf weg te zullen komen met het hoge beloningsbeleid.
 

Lees verder
18 juni 2015

Noord-Holland ook deelnemer aan subsidieslurper House of Food

Foto: anna de groot / anna de groot
Lees verder

Pagina's

U bent hier